Десерт „Карамельна груша“

Veröffentlicht von

Чудово,коли пригостивши своїх дорогих гостей різноманітними стравами, ви припрошуєте всіх до кави або ж чаю. Але пропонувати до неї цукерки вже не так ефектно, тому потрібно виділити завчасно декілька вільних хвилин та приготувати смачнючий та яскравий десерт під назвою «Карамельна груша». Ця солодка страва залишить у ваших гостей тільки приємні емоції та незабутні враження. Десерт складається з самої груші, мигдалевих пластівців та заварного крему. Ви тільки уявіть ці інгредієнти разом, а ще краще – швиденько зготуйте та переконайтесь самі!

десерт рецепт


Для приготування вам потрібні такі інгредієнти: 
– груша більшого розміру 
– мигдалеві пластівці (приблизно 50 грамів) 
– заварний крем (100 грамів)

десерт інгредієнти

Етапи приготування та рекомендації. 

Етап 1.
Найперше, що потрібно зробити- це завчасно підготувати заварний крем. Вам потрібно взяти 200 мл. молока, 40 грамів муки, 70 грамів цукру, 1 яйце, 1 чайна ложка ванільного цукру та 50 грамів вершкового масла. Спочатку помістіть у каструлю цукор, муку, ваніль та яйце. Візьміть вінчик та плавними рухами помішуйте  все, при цьому стежте за тим, щоб  консистенція стала однорідною. Потім поступово додавайте туди молоко та при цьому збивайте все.!  Помістіть каструлю з рідиною на вогонь та варіть помішуючи вінчиком. Коли крем загусне та почне кипіти- зніміть каструлю з плити. Потім добавте вершкове масло у гарячу масу та ретельно перемішайте. Залиште крем при кімнатній  температурі до повного застигання. 

апетитний десерт
Крок 2.

Тепер візьмемось за грушу. Важливо обрати спілу та солодку грушу, яка буде більш м’якою на дотик. Спочатку промийте її у воді, а потім витріть паперовим рушником. Далі розріжте фрукт навпіл. На розігріту сковороду насипте столову ложку цукру та помістіть туди грушу.

яскравий десерт

На маленькому вогні цукор підтане та утворить основу, на якій буде підсмажуватись груша. Як тільки ви побачите, що плід став золотистим та на ньому утворилась скоринка, тоді груша готова. 

смачний десерт

Крок 3.

В кінці відсипте у тарілку потрібну кількість мигдальних пластівців. Ви можете купити вже готові, або ж приготувати самостійно. Для цього потрібно завчасно підготувати їх та залити кип’ятком приблизно на 30 хвилин. Потім темна шкірочка почне відставати від горіха і ви з легкістю зможете порізати м’який горіх на тонкі скибки. Потім потрібно помістити їх на розігріту сковороду та злегка підсушити. Ваші пластівці готові!

ніжний десерт

Крок 4.

Останній та найприємніший крок – формування десерту. Візьміть великий келих, або ж спеціальну посудину для десертів та наповніть її нашим заварним кремом. Потім посипте все мигдальними пластівцями та красиво викладіть грушу. Якщо у вас порив фантазії, то можна додатково прикрасити цей ніжний та апетитний десерт, так як зробили це ми, або ж на власний розсуд. Смачного!

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert